PEP-therapie

PEP-therapie helpt mensen met chronische aandoeningen aan luchtwegen en met het ophoesten van slijm. Door de therapie te volgen wordt ademen makkelijker en neemt de kans op ontstekingen af. Veel cliënten met Cystic Fybrosis en aandoeningen als astma, COPD en bronchiëctasieën hebben baat bij deze therapie.

 

PEP-apparaat

Als door een PEP-apparaat wordt uitgeademd, ademt men altijd uit tegen een weerstand. Zo wordt een positieve druk opgebouwd in de luchtwegen, waardoor deze open blijven. De positieve druk zorgt ervoor dat er een luchtflow komt, onder de plekken waar vastzittend slijm zit. Het slijm wordt dan naar de grotere luchtwegen gemobiliseerd, waardoor het slijm in de keel terecht komt. De combinatie van deze therapie en medicijnverneveling kan zorgen voor een diepere toegang van het medicijn in de luchtwegen.

De therapie wordt door een behandeld arts voorgeschreven. Medidis heeft verschillende apparaten in het assortiment en adviseert gebruikers en voorschrijvers in het maken van de juiste keuze.