AerobiKa OPEP

Een Oscillatie Positive Expiratory Pressure Therapie Systeem ook wel OPEP systeem genoemd, is ontworpen om slijm dat in de luchtwegen vast zit los te maken en te verwijderen. Dit heet mucusklaring. OPEP therapie werkt door het herhaaldelijk in- en uitademen door het systeem, gevolgd door het ophoesten van het slijm.

AeroEclipse

De AeroEclipse is een ademgestuurde vernevelaar die zowel continu kan vernevelen of alleen tijdens het inademen. Het ademgestuurd vernevelen, ofwel het veilig vernevelen, zorgt voor effectievere opname van medicatie, minder verlies van inhalatiemedicatie en minder blootstelling aan medicatie voor omstanders. Door deze vernevelaar in te zetten bij cliënten van Medidis die ook AerobiKa OPEP therapie ontvangen, kunnen we deze twee gevalideerde therapieën combineren. Op deze manier bent u minder tijd kwijt aan uw therapie en maken we gebruik van de optimale functionaliteit.

Combinatietherapie

Deze therapie wordt volledig vergoed omdat het resulteert in minder infecties en minder ziekenhuisopnames. Als u een vernevelaar gebruikt, kan uw arts besluiten beide therapieën te combineren.